به رو نیاوردن

به رو نیاوردن

مچ گیری روحیه ای  همردیف با عیب جویی و تجسس است؛ اما نادیده گرفتن عمدی خطای دیگران ،چشم پوشیدن از رفتار شرم آور یا ناراحت کننده  انهاست.

روش تربیتی تغافل و نادیده گرفتن تمرین وکمک بزرگی برای فراموش کردن کینه ها و تلخی هاو بدست آوردن صبر و حلم است . کمک بزرگی به کسب توانایی در بخشیدن و عفو ، کظم غیظ و انتقام نگرفتن است. کمک بزرگی به تحمل کسانی است که از آنها متنفر شده ایم و نشانه ای از کرامت ، ایمان ، عقل و عزتمندی فرد است.

چشم پوشی ،مانعی برای متجری شدن ، حفظ کرامت و عزّت نفس ، حفظ راز و آبروی فردی است که مورد تغافل قرار گرفته  و در جهت مصلحت بزرگی چون تقلیل ناملایمات و تخفیف دردهای زندگی او ، نیز تربیت و نصیحت اوست.

"نقل است که : آیت الله گلپایگانی رحمت الله علیه کسی را اجیر کرد تا برای مرحوم شیخ عبد الکریم حائری یک سال نماز بخواند و یک ماه روزه بگیرد.در ایام به جا اوردن روزه ، آیت الله گلپایگانی متوجه سیگار کشیدن او می شود؛ وآن مرد اعلام می کند که امروز روزه های واگذار شده تمام می شود . مرحوم آیت الله محمد رضا گلپایگانی به روی خود نیاورده و چون تمکن مالی برای اجیر کردن کسی دیگر را نداشته اند خود یک سال نماز و یک ماه روزه را به جای می آورند."

به نقل از فرزند ایشان ، مرکز خبر حوزه ، هفته نامه پرتو سخن ،91/9/5 . با تلخیص و ویرایش.

تغافل  عیب_جویی

Howzehir

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.