جایگاه تقیه و سوء استفاده تشنگانِ قدرت از تقیه در سخنرانی استاد هادی سروش

جایگاه تقیه و سوء استفاده تشنگانِ قدرت از تقیه در سخنرانی استاد هادی سروش

حجت الاسلام والمسلمین استاد هادی سروش بابیان این که تقیه برای شیعه یک باور مترقی است،گفت: رسیدن به قدرت و نشستن بر سرسفره ثروت و بیت المال با شعارهای دروغین ، با روح تقیه در تضاد است و سوء استفاده از این باورِدرست است.

به گزارش شفقنا این استاد حوزه علمیه در سلسله جلسات شرح کتاب اصول کافی گفت :یکی از خطاهایی که در حوزه دینداران ایجاد می شود و برخی از مومنان به آن گرفتار می شوند این است که یا به اصلِ اصیلِ تقیه عمل نمی کنند و یا اینکه از او سوء استفاده می شود.

وی افزود: در قرآن در مورد تقیه اشاراتی است مانند : وَمَنْ یَفْعَلْ ذَلِکَ فَلَیْسَ مِنَ اللهِ فِى شَىْء إِلاَّ أَنْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقَاهً ؛ مؤمنان نباید کفّار را دوست خود انتخاب کنند، هر کس چنین کند از خداوند، بیگانه است، مگر این که بخواهید از آنها تقیّه کنید.( آل عمران /۲۸)

و آیه شریفه ؛ مَنْ کَفَرَ بِاللهِ مِنْ بَعْدِ إِیمَانِهِ إِلاَّ مَنْ أُکْرِهَ وَقَلْبُهُ مُطْمَئِنٌّ بِالاِْیمَانِ… ؛  کسانى که بعد از ایمان کافر شوند… عذاب سختى دارند، مگر آنها که تحت فشار واقع شده اند. (نحل/۱۰۶)

سروش بیان داشت :در مورد تقیه یک مقدمه تقدیم کنم و بعد مطالب اساسی را خدمت شما عرض کنم.‌ مقدمه‌ای که تقدیم می‌شود این است ؛تقیه از باورهای مهم شیعه که مورد حمله دو دسته قرار گرفته ؛ یکی از سوی اهل تسنن این که شیعه را به خاطر تقیه مورد ملامت قرار میدهد !  و گروه دیگر برخی مدعیان روشنفکری است و عمده اتهامی که به شیعه در مورد تقیه وارد می‌کنند این است که تقیه یک باور غیر اخلاقی است و انسان را در حالت دورویی و نفاق قرار میدهد! ما در ضمن مطالبی که خدمت شما عرض می کنیم به این اتهام پاسخ خواهیم داد

https://fa.shafaqna.com/?p=1375799

ادامه دارد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.