ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
بهترین غذای محلی گیلان در هوای سرد
نام غذا: آش کدو یا آش کویی
مواد لازم:
شیر: دو پیمانه (مثلا لیوان که حجمش۲۵٠ سی سی)
برنج نیم دانه: نصف پیمانه
کدو حلوایی متوسط: یک عدد
عسل یا شیره انگور: به مقدار دلخواه
نمک طبیعی و دارچین: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
روش طبخ:
ابتدا برنج را با مقداری آب و نمک خیسانده و سپس کدو را پخته و پس از پوست گرفتن، آن را له می کنیم، سپس برنج را نیم پز کرده و کدو، عسل یا شیره را به آن اضافه می کنیم، بعد از ٤ دقیقه، شیر را افزوده و با حرارت ملایم می گذاریم تا کاملاً پخته و غلیظ شود.
چند دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت، کمی دارچین اضافه می کنیم.
نظر متخصصین تغذیه:
این غذا مقوی و مغذی برای همه مخصوصا کودکان و سالمندان است و انتخاب مناسبی برای فصل سرما می باشد.
نکته: شیر منبع خوبی برای تأمین کلسیم، پروتئین و ویتامین های A و B2 و... با مصرف روزانه می باشد.
ضمنا: کدو حلوایی علاوه بر داشتن ویتامین A، فیبر روزانه را تأمین می کند و منبع خوبی از بتاکاروتن می باشد و خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد.
همچنین سرشار از پتاسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی، مس و به مقدار کم سلنیوم است، که این املاح برای بهبود سلامت و حفظ عملکرد عضلات حیاتی مؤثرند.
منبع: کتاب خوراک های بومی ایرانی.
با تشکر از تحقیقات دفتر استاد دکتر روازاده