بهترین غذای محلی گیلان در هوای سرد

بهترین غذای محلی گیلان در هوای سرد

نام غذا: آش کدو یا آش کویی

مواد لازم:

شیر: دو پیمانه (مثلا لیوان که حجمش۲۵٠ سی سی)

برنج نیم دانه: نصف پیمانه

 کدو حلوایی متوسط: یک عدد

 عسل یا شیره انگور: به مقدار دلخواه

نمک طبیعی و دارچین: به مقدار لازم

آب: به مقدار لازم

روش طبخ:

ابتدا برنج را با مقداری آب و نمک خیسانده و سپس کدو را پخته و پس از پوست گرفتن، آن را له می کنیم، سپس برنج را نیم پز کرده و کدو، عسل یا شیره را به آن اضافه می کنیم، بعد از ٤ دقیقه، شیر را افزوده و با حرارت ملایم می گذاریم تا کاملاً پخته و غلیظ شود.

چند دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت، کمی دارچین اضافه می کنیم.

 نظر متخصصین تغذیه:

این غذا مقوی و مغذی برای همه مخصوصا کودکان و سالمندان است و انتخاب مناسبی برای فصل سرما می باشد.

نکته: شیر منبع خوبی برای تأمین کلسیم، پروتئین و ویتامین های A و B2 و... با مصرف روزانه می باشد.

ضمنا: کدو حلوایی علاوه بر داشتن  ویتامین A، فیبر روزانه را تأمین می کند و منبع خوبی از بتاکاروتن می باشد و خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد.

همچنین سرشار از پتاسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی، مس و به مقدار کم سلنیوم است، که این املاح برای بهبود سلامت و حفظ عملکرد عضلات حیاتی مؤثرند.

 منبع: کتاب خوراک های بومی ایرانی.

با تشکر از تحقیقات دفتر استاد دکتر روازاده

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.