بسکه ماندم درغریبی وطن ازیادم رفت بسکه ماندم درقفس بوی گل ازیادم رفت
بسکه ماندم درغریبی وطن ازیادم رفت بسکه ماندم درقفس بوی گل ازیادم رفت

بسکه ماندم درغریبی وطن ازیادم رفت بسکه ماندم درقفس بوی گل ازیادم رفت

بهترین غذای محلی گیلان در هوای سرد

بهترین غذای محلی گیلان در هوای سرد

نام غذا: آش کدو یا آش کویی

مواد لازم:

شیر: دو پیمانه (مثلا لیوان که حجمش۲۵٠ سی سی)

برنج نیم دانه: نصف پیمانه

 کدو حلوایی متوسط: یک عدد

 عسل یا شیره انگور: به مقدار دلخواه

نمک طبیعی و دارچین: به مقدار لازم

آب: به مقدار لازم

روش طبخ:

ابتدا برنج را با مقداری آب و نمک خیسانده و سپس کدو را پخته و پس از پوست گرفتن، آن را له می کنیم، سپس برنج را نیم پز کرده و کدو، عسل یا شیره را به آن اضافه می کنیم، بعد از ٤ دقیقه، شیر را افزوده و با حرارت ملایم می گذاریم تا کاملاً پخته و غلیظ شود.

چند دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت، کمی دارچین اضافه می کنیم.

 نظر متخصصین تغذیه:

این غذا مقوی و مغذی برای همه مخصوصا کودکان و سالمندان است و انتخاب مناسبی برای فصل سرما می باشد.

نکته: شیر منبع خوبی برای تأمین کلسیم، پروتئین و ویتامین های A و B2 و... با مصرف روزانه می باشد.

ضمنا: کدو حلوایی علاوه بر داشتن  ویتامین A، فیبر روزانه را تأمین می کند و منبع خوبی از بتاکاروتن می باشد و خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد.

همچنین سرشار از پتاسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی، مس و به مقدار کم سلنیوم است، که این املاح برای بهبود سلامت و حفظ عملکرد عضلات حیاتی مؤثرند.

 منبع: کتاب خوراک های بومی ایرانی.

با تشکر از تحقیقات دفتر استاد دکتر روازاده

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.