ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
دامپزشکی سبزوار نسبت به شیوع بیماری تب مالت هشدار داد
رییس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت:
با توجه به افزایش مصرف لبنیات و فراوردههای سنتی لبنی، احتمال افزایش ابتلا به بیماری تب مالت زیاد است که شهروندان باید مراقبتهای لازم را داشته باشند.
تب مالت یا بروسلوز یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و دام است که در تمام فصول سال وجود دارد اما در فصل بهار و پاییز، به دلیل زایش و شیردهی دامها، مخاطرات انسانی آن بیشتر می شود.
راههای انتقال این بیماری را از طریق استنشاق هوای آلوده دامداری ها، تماس مستقیم با خون، اسپرم یا جنین حیوانات آلوده و ترشحات زایمانی است، مهمترین راه انتقال بیماری استفاده از محصولات خام لبنی سنتی و غیرپاستوریزه است چرا که ممکن است میکروب آن در شیر حیوانات آلوده، بستنی، کره و پنیرهای غیرپاستوریزه وجود داشته باشد و با مصرف این محصولات به انسان منتقل شود.
اقدامات کنترلی برای پیشگیری از بروز تب مالت، واکسیناسیون دام ها، تست سرمی بروسلوز، کشتار دامهای مبتلا به تب مالت در کشتارگاه دام، پایش از طریق آزمایش شیر، آموزش دامداران و اقدامات کنترلی و بهداشتی در دامداری های سنتی و صنعتی است.
همکاری دامداران با گروه های واکسیناسیون بخش خصوصی و دولتی نیز یک اقدام مهم به منظور پیشگیری از شیوع این بیماری در دام ها محسوب می شود