ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
غیب شدن ماده پیشگیری کننده سرطان از سفرهها
زردچوبه که مصرف آن در ایران بیش از هزار سال قدمت دارد، ریشه گیاه است که پس از فرآوری و تبدیل آن به پودر به غذاها به ویژه به گوشت قرمز اضافه میشود.
بر اساس مطالعات انجام شده، میزان شیوع سرطان در کشور در گذشته کمتر بوده که این امر به دلیل عادات غذایی مناسب بوده است
مصرف زرد چوبه همراه با گوشت قرمز در کشور قدمت زیادی دارد. گوشت قرمز حاوی مادهای به نام نیتروزامید است و زمانی که وارد روده میشود منجر به تولید مواد مضر می شود. ترکیبات موجود در افزودنیهایی چون زردچوبه و سماق موجب زودن این ماده از روده خواهد شد.
این ماده گیاهی حاوی کورکومین است که میتواند سلولها را در جهت رشد طبیعی هدایت و از موتاسیون (رشد سلولی) غیر طبیعی جلوگیری کند.
زردچوبه به عنوان مادهای برای پیشگیری از سرطان مطرح شده و این در حالی است که امروزه به دلیل تبلیغات گسترده انواع سسها، زردچوبه از سفرههای حذف شده است./ایسنا
کانال فرهنگیان خراسان رضوی