ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
نـعـنــاع
نعناع
گیاهی است که تاکنون بیش از 33 گونه آن در جهان شناسایی شده است. بعضی از اینگونهها
به صورت دارویی و بعضی بهصورت خوراکی - دارویی مصرف میشوند. نمونهای که به نام
فارسی نعناع قمی، نعناع تبریزی یا نعناع خراسانی است با نام علمی منتا اپیکاتا
شهرت داشته که دارای عطر و مزه مطبوعی است و اکثرا به صورت خوراکی مصرف میشود.
این نوع نعناع که بهصورت تازه (سبزی خوراکی) یا خشک به میزان زیاد در ایران و جهان
مورد مصرف قرار می گیرد، دارای خواص ضدنفخ، ضد درد، ضد اسپاسم، هضمکننده، تقویتکننده
معده، ضدتهوع، ضدمیکروب و ضد اکسیدان است. به علاوه، از این نوع نعناع فرآوردهای
دارویی به شکل قطره و به نام کارمینت تولید شده که دارای اثر قوی ضدنفخ و دل درد
است که هر گروه سنی حتی نوزادان میتوانند از آن استفاده کنند. این قطره در درمان
دلدردهای قبل از قاعدگی و کرامپهای حاصله نیز بسیار مفید است. گونه دیگر نعناع
که کمتر به مصرف خوراکی و بیشتر به صورت دارو مصرف میشود به نام علمی منتا
پیپریتا و نام ایرانی نعناع فلفلی شهرت دارد. این نوع نعناع چون دارای مزه تندی
است کمتر به صورت خوراکی مصرف میشود. اسانس (رایحه) برگ این نعناع نیز در خمیردندانها،
آدامس، قنادی و داروهای ضداحتقان و سرماخوردگی کاربرد دارد. خواص اینگونه نعناع
شامل اثرات ضدمیکروب، ضدتب، ضددرد، بازکننده بینی و برونشها، خلطآور، ضدسرفه،
ضدخارش، آرامبخش و ضدویروسی است. در ضمن، از آن فرآوردهای به نام قطره منتول
تولید شده که در درمان عوارض سرماخوردگی، حساسیتهای فصلی و آسم استفاده میشود.