ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
فیبر رژیمی خطر سکته مغزی را کاهش می دهد
فیبرهای رژیمی، بخش های غیرقابل هضم گیاهان در دستگاه گوارش انسان می باشند. فیبرهای محلول درمعده و روده کوچک سرعت جذب مواد مغذی و زمان تخلیه معده را کند می کنند که باعث افزایش حس سیری شده و بر میزان دریافت مواد غذایی تاثیر می گذارد. هم چنین در اثر تخمیر باکتریایی نشاسته مقاوم و فیبرهای محلول در روده بزرگ اسیدهای چرب کوتاه زنجیری تولید می شوند که از تولید کلسترول در کبد ممانعت کرده و در نتیجه سطوح سرمی کلسترول خون را کاهش میدهند. مطالعات پیشین نشان دادند که فیبر غذایی می تواند موجب کاهش عوامل خطر سکته شامل فشار خون، کلسترول بالا و مقاومت به انسولین شود. طی یک مطالعه جدید پژوهشگران نشان دادند که مصرف فیبر خطر بروز سکته را کاهش میدهد.